top of page

C.V. Niehaals

C.V. Niehaals is nog een van de jongste verenigingen van Lampegat, maar toch hebben we met z'n alle al heel wat meegemaakt. Sommige verhalen vergeten we het liefst zo snel mogelijk, maar er zijn er ook waar we kei trots op zijn! Daarom hebben we besloten om alles te bundelen op deze pagina zodat we nog eens terug kunnen blikken in chronologische volgorde:

2012

Nadat het bestuur was samengesteld en er al enkele leden lid waren geworden van de Vereniging in Oprichting werd het tijd voor een Facebook-Poll om een naam te verzinnen. De Naam Niehaals stond nog niet tussen de originele namen maar werd aangedragen door één van de leden. Omdat de 'Niehaals' al veel gebruikt werd door enkele leden op festivals werd deze naam bijna unaniem gekozen!
 

11-11-2012 Officiele oprichtingsdatum, waar er door het bestuur rekening was gehouden met max 50 leden stond de teller plots op 130 leden. Gelukkig konden er met spoed nog extra sjaals en pinnekes bijbesteld worden.

Omdat PSV moest voetballen zat 't Lempke vol met voetbalfans, we weken daarom uit om de eerste helft van 11-11 te vieren in De Roze Koek naast het Lempke. Hier werd onze eerste prinses bekend gemaakt... Dees d'n Urste! Niet veel later kwam Stadsprins D'n Twidde naar het Stratumseind om onze residentie en ons logo officieel te openen!

11-01-2013 Nieuwjaarsreceptie! Vol trots wordt hier onze samen- werking met Dolle 3s en the Tonys gepresenteerd: Niehaals! Ons eigen nummer met videoclip!

Lampegatse Optocht, Om ons zelf te presenteren aan Lampegat hebben we in de optocht meegelopen om op ludieke wijze uit te leggen waar we voor gaan en staan. Hiermee haalden we ook nog eens de derde plaats van de loopgroepen!

2013

11-11-2013 De tweede prins van C.V. Niehaals wordt voorgesteld: ChocoPrins Bholalalala! Buiten onze residentie begint het op andere plaatsen op het Stratumseind ook te leven tijdens Elluf-Elluf!

24-01-2014 Schneeball, ons bal heeft het thema aprés ski omdat onze prins dit nog nooit op wintersport heeft meegemaakt. Wederom wordt er een carnavals singele met clip gepresenteerd, natuurlijk met onze prins in de hoofdrol en gezongen door aprés-ski-koning: Rob Ronalds! Dit keer was de samenwerking met DJ Gerrit, zie onderstaand resultaat: In de polonaise!

Tijdens de Lampegatse optocht besluiten we niet mee te lopen, maar we uitdrukkelijk aanwezig te zijn! We organiseren langs de optocht het Pitstop Festijn, een plaats met tribunes waar verwarmd de optocht bekeken dan worden. Het blijkt een groot succes en er wordt eigenlijk direct besloten om dit evenement jaarlijks te herhalen.

De Carnavals maandagmiddag wordt gevierd in het Lempke, maar (achteraf grappig) gebeurd er iets tijdens deze middag dat we niet snel vergeten... Er wordt een scootmobiel geleend en hierop wordt vrolijk door lampegat getoert. Wat een 'echte' agent bleek te zijn pakte de 7 leden van Niehaals op wegens rijden onder invloed... ze mochten de rest van de middag in de politiecel doorbrengen!

Na de carnaval was het nog niet uit met de pret want onze Chocoprins wint de hoofdprijs tijdens de Lampegatse Prinsenwoag!

11-11-2014 De derde prins wordt voorgesteld: De Kabouterprins op het witte baard! Hij wilde graag prins van Niehaals worden, maar had ook afgesproken om de rest van zijn leven tijdens carnaval verkleed te zijn als kabouter, de combinatie was snel gemaakt en ons thema voor dit jaar was meteen besloten!

09-01-2015 We wilden graag meedoen aan het Lampegats Liedjesfist maar helaas kregen we net van te voren te horen dat ons nummer niet origineel genoeg was omdat dit een cover is van een oud carnavalsnummer. Gelukkig hebben we wel onder leiding van Zanger Rens het nummer op het podium mogen zingen.

23-01-2015 Het sprookjesball! Het Lempke werd omgetoverd tot sprookjesbos met takken, paddestoelen en gras op de bar. De clip van ons nummer met Zanger Rens: Wat een spreker is die man!

Tijdens de carnaval hebben we wederom een succesvolle versie van Pitstop Festijn gevierd. Voor de zondag hadden we iets nieuws in petto. In plaats van mee te doen met de kroegentocht de 'stropdas' hadden wij onze eigen 'Baardentocht'. Hierbij kreeg je net als onze prins een witte baard, er kon gekozen worden voor een 'Master baard' voor de dorstigen en een 'Concita Worst baard' voor de dames. De volhouders kregen een pin opgespeld zodat ze het ook nog de volgende dag zouden kunnen herinneren.De maandag werd dweilend rondgetrokken met onze 'Niehaals mobiele residentie', met herrie en confetti werd aan het winkelend publiek duidelijk gemaakt dat Eindhoven een carnavalsstad is of ze het nu wilden of niet...

2014

11-11-2015 Zoals elk jaar werd er een filmpje getoond om de nieuwe prins aan te kondigen, echter kwam er dit keer niemand naar voren. Er kwam wel iemand van achter uit de Eendracht de bar op geslopen met zijn trombone: De Schuift'm moar prins! Ineens is het duidelijk waarom er dit jaar een harmonie in oprichting is bij Niehaals...

09-01-2016 Ondanks dat Niehaals in 2015 niet mee mocht doen met het Liedjesfist werd er besloten in 2016 mee te doen met een kneiter van een hit: HarmoNiehaals - Antoontje Lager! Niet geheel onverdienstelijk... Harmoniehaals gaat naar huis met de publieksprijs en de tweede plek! 

2015

bottom of page